På svenska In English

Köp och leveransvillkor

Betalningsalternativ företag
Svenskregistrerade företag, kommuner och statliga verk handlar mot 30 dagars faktura om ej annat överenskommits. Produkterna förblir säljarens egendom tills full betalning har erhållits.

Betalningsalternativ privatpersoner
Till privatpersoner erbjuder vi enbart leverans mot Postförskott.

Leveransvillkor
Fritt vårat lager i Göteborg för order under 3000:- exkl. moms. Order överstigande 3000:- exkl. moms skickas fraktfritt inom Sverige.
Order understigande 100: – exkl. moms expedieras ej.

Restorder
Kan order ej fullevereras vid överenskommen tidpunkt sker delleverans. Restordern
skickas snarast möjligt till kunden utan extra fraktdebitering.

Fraktdebitering

Frakt debiteras enligt följande tabell om inget annat avtal ingåtts.

Vikt kg

Pris

1-10 kg

100:- sek

11-20 kg

120:- sek

21-30 kg

150:- sek

31-40 kg

195:- sek

41-50 kg

230:- sek

51-75 kg

280:- sek

76-100 kg

340:- sek

101-150 kg

395:- sek


Retur av gods
För företagskunder som vill returnera gods, kontakta Klingstrand AB senast åtta dagar efter godsets mottagande. Retur av gods förutsätter att produkten och emballage är i oskadat skick och att inga prismärkningslappar finns på vare sig produkt eller emballage. Returfrakt betalas av kunden. Godkända returer krediteras med ursprungligt pris. Beställningsvaror får inte returneras.
 
Som privatperson har du rätt till 14 dagars allmän ångerrätt enligt distansavtalslagen om inte annat avtalats vid köptillfället.

För produkter har du som privatperson14 dagars ångerrätt från att du tar emot varan.

För att ångerrätt ska gälla måste den vara ni köpt vara i väsentligt oförändrat skick samt butiken meddelad innan ångerperiodens slut.

Så här ångrar du ditt köp:

1. Fyll i och skriv ut "ansökan om ångerrätt" du får upp en blankett som du kan fylla i på datorn genom att klicka på länken nedan. Om ni ännu inte fått era varor levererade kan ni maila in er blankett till oss.

2. Packa era varor varsamt och skicka till oss tillsammans med er ansökan. I det fall ni ej har möjlighet att skriva ut blanketten ber vi er att skicka med ett handskrivet brev med all efterfrågad information samt er signatur.

3. Skicka till angiven adress med ert egna valda fraktbolag.

Vi rekommerar alla kunder att följa ovanstående steg för enklast och snabbast hantering. Vi har för avsikt att hantera samtliga returer snarast möjligt, återbetalning för privatpersoner som handlat mot postförskott får återbetalning till det valda bankkonto som fyllts i på blanketten "Ansökan om ångerrätt" För återkommande företagskunder som handlar mot faktura, skickas vanligtvis en kredit faktura, som kan användas för att göra avdrag på nästkommande faktura.
 
Ansökan om ångerrätt

 

Transportskador
Vid transportskada kontakta oss på 031-142970  för leveransinstruktioner senast åtta dagar efter godsets mottagande. Underskrift av ansvarigt transportbolag krävs. Produkten ska returneras i originalförpackning, inklusive alla eventuella tillbehör.
 
Produktreklamation
Vid funktionsfel på varan kontakta oss på 031-142970 för leveransinstruktioner. Reklamationer returneras oanvända eller rengjorda snarast efter att felet upptäckts.

 
Kontrollera alltid leveransen
1. Stämmer antal kolli? Skriv inte på fraktsedeln förrän antalet kolli är räknat.
2. Är förpackningen skadad? Anmäl skadan till transportföretaget.
3. Vid eventuell felleverans, tag kontakt med oss innan varorna returneras.


Personuppgiftshantering
Du som kund skall alltid känna dig trygg när du registrerar dig och loggar in på vår webbsida. De personuppgifter som du lämnar är noga kontrollerade av lagar och bestämmelser. Det innebär att när du handlar hos Klingstrand AB så förbinder vi oss att hantera dessa uppgifter med sekretess. Vi förmedlar aldrig denna information vidare till tredje part.


 
2021-01-21